Upravit stránku

Oba tyto nástroje mají společný cíl – dělení materiálu na menší kusy. Existují však rozdíly, které rozhodují o tom, který z nich se více hodí pro vaši práci.


Tyto nástroje fungují na bázi speciálního převodového mechanismu, díky kterému je vyvinuta potřebná síla na dělení různých materiálu. Štípačka působí silou na malý hrot (čelist), který intenzivně tlačí do jednoho místa. Používá se pro dělení profilovaného materiálu, jako jsou betonové a keramické střešní tašky. Lamačka vyvíjí sílu na lámací nůž po celé jeho délce a lze ji použít na dělení rovných materiálů – nejčastěji zámkovou dlažbu.

 

  • Štípačka

Štípačka 42 je účinným nástrojem, například pro dělení střešní krytiny. Materiál se vkládá mezi dvě čelisti a nasměruje se do požadovaného směru. Jednoduchým stlačením páky se poté rozštípne na dva kusy. Takový lom je oproti řezání diamantovým kotoučem více kostrbatý, ale výrazně rychlejší a bezprašný, a proto se skvěle hodí například při rekonstrukci historických objektů.  Čistota a přesnost lomu závisí na vlastnostech děleného materiálu.

Materiály, které jsou vhodné pro štípačky:

  • betonové tašky
  • pálené tašky

    Štípačka 42
    Páková lamačka

    • Lamačka

    Lamačka BLOCKUT se hodí pro rychlé a bezprašné dělení betonové či zámkové dlažby. Dlažba se umístí na střed mezi dva lámací nože. Horní lámací nůž je pohyblivý a uložený na pružinách. Pomocí šroubu se dle tloušťky lámaného materiálu nastaví do požadované výšky. Zatlačením na páku dojde přes převodový mechanismus k vyvinutí vysoké síly a nůž tak rozdělí materiál. Čistota lomu záleží na vlastnostech a kvalitě daného materiálu.


       

      Materiály, které jsou vhodné pro lamačky:

      • betonová dlažba
      • zámková dlažba
      Páková lamačka

      Chcete se nás na něco zeptat? Napište nám. Jsme tady jen pro vás

      • Položky označené hvězdičkou (* ) jsou povinné.
      Nahoru

      Tento web využívá cookies

      Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

      Nastavení cookies

      Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti